Is gellak slecht voor je nagels

Gellak is een populaire manier om je nagels te verfraaien en tegelijkertijd een harde, glanzende en langere houdbaarheid te geven. Maar is gellak wel goed voor je nagels? In deze blog zullen we de voor- en nadelen van gellak op een rij zetten, zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt maken of gellak iets is wat bij jou past.

Wat is gellak precies?

Gellak is een soort nagellak die op droge nagels aangebracht wordt. Het wordt aangebracht als een normale nagellak, maar na het aanbrengen wordt het onder een UV- of LED-lamp uitgehard. Dit zorgt ervoor dat de gellak snel droogt en een harde, glanzende finish krijgt. Gellak blijft gemiddeld twee tot drie weken zitten zonder te krassen of af te bladderen.

Voordelen van gellak

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van gellak:

  • Langere houdbaarheid: Zoals eerder vermeld, blijft gellak gemiddeld twee tot drie weken zitten zonder te krassen of af te bladderen. Dit is langer dan een normale nagellak, die vaak na een paar dagen al begint te beschadigen.
  • Harde en glanzende finish: Gellak geeft je nagels een harde en glanzende finish, wat ze er professioneel uit laat zien. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld naar een belangrijke afspraak of feestje gaat en je nagels er netjes uit willen zien.
  • Gemakkelijk te verwijderen: In tegenstelling tot normale nagellak, is gellak gemakkelijk te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is een laagje aceton over je nagels te smeren en de gellak laat gemakkelijk los.

Nadelen van gellak

Er zijn ook een aantal nadelen aan het gebruik van gellak:

  • Kan de nagel beschadigen: Gellak kan de nagel beschadigen als het te vaak gebruikt wordt of als het niet op de juiste manier verwijderd wordt. Bij het verwijderen van gellak kan de nagelplaat beschadigd raken, wat kan leiden tot dunner worden of zelfs het afbreken van de nagel.
  • Kan de nagelplaat uitdrogen: Gellak kan de nagelplaat
  • uitdrogen, wat kan leiden tot gebarsten of geplooid worden van de nagel. Het is daarom belangrijk om tussen het gebruik van gellak door te laten ‘ademen’ en de nagels te verzorgen met een goede nagelolie of -crème.
  • Kan allergische reacties veroorzaken: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde stoffen die in gellak zitten, zoals formaldehyde of tolueen. Als je na het aanbrengen van gellak huidirritatie of andere reacties krijgt, is het verstandig om meteen naar de dokter te gaan en geen gellak meer te gebruiken.
  • Kan duur zijn: Gellak kan duurder zijn dan normale nagellak, vooral als je het bij een professionele nagelstyliste laat aanbrengen. Het is wel mogelijk om gellak thuis aan te brengen, maar dit kan lastig zijn als je geen ervaring hebt en het resultaat kan minder professioneel zijn.

Conclusie: is gellak slecht voor je nagels?

Of gellak slecht is voor je nagels, hangt af van hoe je het gebruikt en verzorgt. Als je gellak te vaak gebruikt of het op de verkeerde manier verwijdert, kan het de nagel beschadigen en uitdrogen. Het is daarom belangrijk om tussen het gebruik van gellak door de nagels te laten ‘ademen’ en te verzorgen met een goede nagelolie of -crème. Als je echter gellak op de juiste manier gebruikt en verzorgt, kan het een leuke en handige manier zijn om je nagels te verfraaien met een harde, glanzende en langere houdbaarheid. Het is aan jou om te bepalen of gellak iets is wat bij jou past.

Leave a Comment