Welke make-up past bij mij? Een aantal factoren die meespelen bij het bepalen van de juiste make-up

Het kiezen van de juiste make-up kan soms een uitdaging zijn, vooral met zoveel verschillende opties op de markt. Er zijn echter enkele dingen waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je de make-up kiest die het beste bij jou past. M-nails zet ze voor jou op een rijtje.

Huidtint

De huidtint is een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van make-up. Als je een lichte huidtint hebt, kun je beter kiezen voor lichtere kleuren, zoals beige, roze en poederblauw. Als je een donkere huidtint hebt, kun je meer afwisselen met kleuren en kun je ook donkerdere kleuren dragen, zoals bruin, aubergine en goud.

Soort make-up

Ook is het belangrijk om te overwegen wat voor soort make-up je wilt dragen. Als je bijvoorbeeld een natuurlijke look wilt, kun je beter kiezen voor lichtere kleuren en een minimale hoeveelheid make-up. Als je echter een glamoureuze look wilt, kun je meer make-up gebruiken en donkerdere kleuren gebruiken.

Kleur van de ogen

De kleur van je ogen kan ook een rol spelen bij het kiezen van make-up. Als je bijvoorbeeld blauwe ogen hebt, kun je kiezen voor warme kleuren zoals oranje en rood, die de kleur van je ogen laten opvallen. Als je groene ogen hebt, kun je beter kiezen voor koele kleuren zoals paars en blauw, die de kleur van je ogen nog meer laten opvallen.

Haarkleur

Ook de haarkleur kan een rol spelen bij het kiezen van make-up. Als je bijvoorbeeld donker haar hebt, kun je beter kiezen voor donkere kleuren, zoals bruin en aubergine. Als je blond haar hebt, kun je beter kiezen voor lichtere kleuren, zoals beige en poederblauw.

Testen

Een andere manier om te bepalen welke make-up het beste bij jou past, is door te testen. Maak je huid schoon en breng een lichtere foundation of BB-crème aan als basis. Kies vervolgens een oogschaduwkleur die bij je ogen past en probeer verschillende lipkleuren uit om te zien welke het beste bij je huidtint en haarkleur past. Zo kun je bepalen welke make-up het beste bij jou past en kun je de perfecte look creëren die bij jou past.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste make-up niet alleen gaat om de kleur en het soort make-up, maar ook om de kwaliteit. Kies voor make-up van goede kwaliteit die geschikt is voor jouw huidtype, om te voorkomen dat je huid uitdroogt of irritaties krijgt.

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat make-up bedoeld is om jouw natuurlijke schoonheid te accentueren, en niet om iemand anders te willen zijn. Kies dus voor make-up die bij jou past en die je comfortabel laat voelen. Hier lees je 10 make-up tips die jouw leven makkelijker maken. Zo kun je stralen met de make-up die het beste bij jou past.