Of je nu een echte make-up pro of niet, je kunt altijd profiteren van een paar make-up tips. Zoals, waarom worstelen met je foundation of contouren als er zo veel makkelijke lifehacks zijn om het proces 100 keer soepeler te laten verlopen? Dus in de geest van sharing is caring, heb ik de 10 beste make-up tips en trucs aller tijden voor je op een rijtje gezet. Dus pak je make-uptas en dat ene product (eh, producten?) dat je nooit hebt leren gebruiken, en scroll verder.

1. Breng je foundation aan voor je concealer

De makkelijkste manier om je make-up routine te verbeteren is om je foundation aan te brengen voor je concealer. Denk er eens over na: door met een laag foundation te beginnen, minimaliseer je roodheid of verkleuringen – bijna alsof je een gladde basis maakt voor de rest van je producten. Je kunt dan je concealer gebruiken om eventuele puistjes of restjes roodheid aan te pakken, en je zult daarbij veel minder product gebruiken. Nog een pluspunt? Foundation voor concealer is een geniale oplossing om plakken en plooien te voorkomen.

“Shoutout to all the make-up I haven’t bought yet… I’m coming for you”

2. Scrub je lippen voordat je lippenstift aanbrengt

Oké, herken je dat wanneer je je lippenstift aanbrengt en dat het er niet glad op komt? Probeer je lippen voor te bereiden met een zachte lipscrub – de fysieke scrub helpt de droge huid op je lippen weg te vegen, waardoor je een gladder, zachter canvas hebt voor je producten. Een ding om in gedachten te houden: Gebruik lipscrubs maximaal één keer per week. Als je meer scrubs gebruikt, riskeer je irritatie (en dat is precies het tegenovergestelde van waar je voor gaat).

3. Verhit je potlood eye-liner zodat hij beter glijdt

Feit: Crèmige make-up producten mengen beter als ze opgewarmd zijn. Dus als je eye-liner potlood hapert of trekt op je ooglid of als je meerdere lagen nodig hebt voor een mooie kleur, smelt het dan een beetje voordat je gaat lijnen. Houd daarvoor het puntje van je oogpotlood even onder het vuur van een aansteker of tot het plakkerig wordt. Laat het vervolgens een beetje afkoelen, en kijk dan hoe gemakkelijker het dan gaat.

4. Gebruik een lepel als mascarabeschermer

Niets is vervelender dan je oogschaduw er perfect uit te laten zien, en vervolgens mascara op te doen en alles te verpesten met vlekken. De oplossing? Houd een lepel zo dat hij je ooglid omsluit, en breng dan je mascara aan zoals je normaal zou doen. Als je het mascaraborsteltje tegen je wimpers en de achterkant van de lepel veegt, zal de mascara zich op de achterkant van het gereedschap afzetten in plaats van op je huid. Geniaal.

5. Verwarm je wimperkruller met een föhn

Maak je eigen verwarmde wimperkruller door hete lucht op je wimperkruller te blazen. De toegevoegde warmte zorgt ervoor dat je wimpers sneller krullen en langer hun vorm behouden. Gebruik een föhn om je wimperkruller te verwarmen, wacht tot hij iets is afgekoeld maar nog wel warm is (test het aan de binnenkant van je arm zodat je je ooglid niet verbrandt), en klem je wimpers dan vast om ze te krullen.

6. Maak je wimpers voller met doorschijnend poeder

Strooi wat doorschijnend poeder op je wimpers tussen de lagen mascara door om je wimpers voller te maken. Het doorschijnende poeder houdt de mascara vast tussen de lagen in, waardoor je vollere en volumineuzere wimpers krijgt.

7. Conceal onder je ogen met een driehoekige vorm

Als je het gebied onder de ogen echt wilt oplichten, stop dan met het aanbrengen van je concealer en probeer het in een driehoekige vorm. Breng de basis van de driehoek direct onder je wimperlijn aan en de punt wijst in de richting van je wang. Dit helpt om roodheid en schaduw volledig te camoufleren en creëert de illusie van heldere ogen.

8. Reinig je huid met vochtig toiletpapier

Oké, ja, dit klinkt vies, maar luister naar me! Zowel vloeipapier als vochtige toiletdoekjes zijn gemaakt van vergelijkbare materialen en helpen je overtollige vet op je huid te absorberen. Dus, als je even geen tijd hebt en toch naar de badkamer moet om je op te frissen, pak dan zo’n doekje en dep het over je gezicht om overtollige vette huid te verminderen.

9. Meng je eigen lipkleur met vaseline

Als je een oogschaduw hebt die je zo mooi vindt en die je ook als lippenstift wilt dragen, meng dan de losse pigmenten met een beetje vaseline in een lepeltje en veeg het gewoon over je lippen. Boem. Je eigen, aangepaste lipgloss. Beste make-up tip ooit.

10. Fixeer je lipkleur met een tissue en poeder

Voor een lippenstift die uren houdt, breng je gewoon je kleur aan, leg je een tissue over je mond en strooi je er doorschijnend poeder overheen om te voorkomen dat de kleur uitloopt. Dit proces lijkt misschien wat extra, maar de beloning is het 100 procent waard. Het doorschijnende poeder alleen al kan de kleur van je lippen veranderen, maar het gebruik van de tissue als schild beschermt je lippen tegen lichter of doffer worden.