Tips om stijlvol te kleden voor het werk in de zomer

Beslissen wat je in de zomer naar je werk draagt, kan lastig zijn. Nu de temperaturen weer stijgen en de vakantieplannen weer gemaakt worden, kan het verleidelijk zijn om het strand mee naar kantoor te nemen. Als je in een zeer ontspannen of creatieve omgeving werkt, is dat misschien niet erg – zo niet, dan zijn deze tien tips van m-nails echt wat voor jou.

Wat kun je wel dragen naar het werk?

  • Zoek een leuke, lichte blouse met opvallende details. Je hoeft het niet bij een effen overhemd te laten – speel met kleuren en prints om je kantoorgarderobe op te leuken.
  • Een zwarte jurk is perfect geschikt voor het werk, zolang het onder de knie is en de halslijn geen decolleté laat zien. Draag overdag een lichte zomerblazer en nette hakken voor een zakelijk tintje – en voeg een dikke halsketting en uitgaansschoenen toe voor een drankje na het werk.
  • Experimenteer met rokstijlen. Het dragen van rokjes is een trend die we deze zomer steeds vaker terugzien. Ga voor iets stijlvols, maar draag altijd iets waar jij je comfortabel bij voelt.
  • Kies een perfect op maat gemaakte broek die bij je figuur past.
  • Strijk alle stoffen die gestreken moeten worden de avond ervoor, zodat je je de volgende ochtend niet hoeft te haasten.

Wat kun je niet dragen naar het werk?

  • Draag nooit teenslippers naar je werk – nooit! Probeer in plaats daarvan ballerina’s of een verstandige sleehak. Het is altijd het beste om de dresscode van je kantoor te controleren, want sommige werkplekken staan geen schoenen met open teen toe.
  • Draag nooit een overhemd naar je werk dat te doorschijnend is! Dit is een gemakkelijke fout in de zomer, omdat lichte stoffen vaak doorschijnend zijn. Een goede manier om dit te voorkomen is om je outfit in een goed verlichte kamer te controleren voordat je het huis verlaat.
  • Draag geen spaghettibandjes die je schouders bloot laten, tenzij de huisregels van jouw werk dat accepteren. Een goede vuistregel is te kijken naar wat je baas draagt – ontbloot hij/zij wel eens armen en schouders op het werk? Zo niet, doe het dan niet! Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en je te bedekken met een lichte zomerblazer.
  • Neem je strandtas niet mee naar je werk. Dit ziet er simpelweg niet professioneel uit en is meer iets voor een dagje strand.
  • Draag geen hele korte broeken als de dresscode zakelijk formeel is! De vuistregel is dat je jezelf moet afvragen of je je er prettig bij zou voelen als je een hele korte broek naar een vergadering zou dragen. Als je echter in een creatievere omgeving werkt (bijvoorbeeld in de mode of reclame), is het vaak helemaal prima.