In 5 stappen acryl nagels verwijderen

We houden allemaal van acryl – ze zien er fantastisch uit en zijn een geweldige manier om langer van stijlvolle nagels te genieten. Wat echter niet zo fantastisch is, is ze verwijderen! Het is gebruikelijk om acrylnagels professioneel te laten verwijderen, vooral als je er nieuwe nagels overheen laat zetten. Als je echter op zoek bent naar advies over hoe je acrylnagels thuis kunt verwijderen, is het goede nieuws dat je kunt leren hoe je dit ook zelf kunt doen in een paar eenvoudige stappen.

Hou je van je acrylnagels maar wil je leren hoe je ze veilig zelf kunt verwijderen? Hier bij Naio Nails hebben we alle informatie verzameld die je nodig hebt over hoe je zelf snel, gemakkelijk en – het belangrijkste – zonder schade aan je nagels of nagelbedden nepnagels kunt verwijderen.

Acrylnagels verwijderen met aceton

Een van de meest voorkomende en gemakkelijkste manieren om nepnagels te verwijderen is met aceton. Aceton, ook bekend als propanon, is een krachtig vloeibaar oplosmiddel dat snel en gemakkelijk zowel gelpolish als lijm zal verwijderen. Vanwege zijn krachtige eigenschappen wordt aceton gebruikt om de acryl af te breken zodat het gemakkelijk van de nagel kan worden gehaald – maar kan behoorlijk uitdrogend zijn als het te zwaar of vaak wordt gebruikt op natuurlijke nagels.

Klaar om te beginnen? Hier is onze stap-voor-stap handleiding over hoe je acrylnagels thuis kunt verwijderen:

Stap 1: Knip je acrylnagels af met een nagelknipper of een sterke nagelriemknipper

Dit verkleint de oppervlakte van de nagel, waardoor de aceton gemakkelijker in het gebied van je natuurlijke nagels kan dringen. Knip tot waar je natuurlijke nagels beginnen – maar niet te laag, anders kun je je natuurlijke nagel beschadigen.

Stap 2: Gebruik een nagelvijl om het acryl dunner te maken

Ga met de nagelvijl over de nagel in een heen en weer gaande beweging. Het idee is om het acryl dunner te maken, zodat het makkelijker door de aceton kan dringen. Zorg ervoor dat je niet te diep vijlt, als je te diep vijlt, loop je het risico dat je je natuurlijke nagel beschadigt.

Stap 3: breng je met aceton doordrenkte watten aan op de nagel

Doordrenk watten met aceton voor het verwijderen van acrylnagels en plaats ze direct op de nagel, zodat ze volledig bedekt zijn. Gebruik vervolgens folie om je nagels in te pakken om het watje op zijn plaats te houden.

Stap 4: Week de nagels

Laat de watten en de folie ten minste 10 minuten zitten, zodat de aceton in het acryl kan trekken.

Stap 5: Verwijder je acryl

Verwijder slechts één van de wikkels, gebruik dan voorzichtig een nagelriemduwer om het zacht geworden acryl eraf te schrapen. Als de aceton voldoende is doorgedrongen, zou de acryllaag er gemakkelijk af moeten glijden. Als de acryl er nog een beetje hard onder zit, breng je de wrap opnieuw aan en laat je je nagels nog vijf minuten weken voordat je het opnieuw probeert. Je kunt dit proces voor elke nagel herhalen totdat de acryl volledig is verzacht en verwijderd, wees niet bang om je watten opnieuw in te doordrenken met aceton als het een beetje droog begint te worden.

Als je merkt dat het even duurt, kan het aan de aceton liggen die je gebruikt – zorg ervoor dat je 100% aceton gebruikt en geen aceton uit de supermarkt of drogisterij, want die is vaak aangelengd. Hoe verleidelijk het ook kan zijn, trek, knip of bijt nooit het acryl van je nagel! Hoewel deze methode sneller is, is de kans groot dat je je natuurlijke nagels beschadigt en verzwakt.

1 thought on “In 5 stappen acryl nagels verwijderen”

Comments are closed.